To nikada nismo doživjeli, vidjeli, čuli,……., pa se nismo …….


To je već postala prilično stara ‘pjesma’ reduciranih humanoida, koji misle da izreka o povijesti kao učiteljica života, vrijedi samo za vrijeme vlastitog života i možda naše civilizacije. Niti žele, niti mogu, a i ne dozvoljava im se, pogledatai u civilizacijske i svemirske cikluse, jer bi vidjeli da su to mogli saznati i usvojiti temeljem stvarne  povijesti od samih početaka života na Zemlji, odnosno Svemira. No i kod uragana Katrina, čule su se iste izjave, pa se možemo tješiti da je iditizacija najvažniji globalizacijski fenomen.

NASTAVAK

A da su ti reducirani humanoidi slučajno zavirili u teoriju kaosa prezentiranu za laike (James Gleick: “Kaos – stvaranje nove znanosti”), koja je i na hrvatskom izdana 1996., danas se ne bi čudili i valjali takve grozote, da “nikada nismo imali tako visoki vodostaj Save, pa nismo mogli ni pretpostaviti …..”. Iako sam i ranije pisao o kaosu i bifurkacijskom dijagramu, zbog kratkog vremenskog konteksta većine ljudi, ovdje ću ga samo ponovno prikazati jer se iz kojeg vidi skraćivanje intevala između pojedinih bifurkacija i povećavanje frekvencija i amplituda unutar pojedine bifurkacije (Interval između kišnih perioda, intenzitet padalina i jasno viši vodostaji rijeka):Slika bifurkacijski dijagram, “Kaos – stvaranje nove znanosti”, str. 87 do 90,

Svi oni koji iole znaju misliti, ubrzo će shvatiti sličnost trenutnih vremenskih (ne)prilika koje se sve bržu izmjenjuju sa sve većim amplitudama, s bifurkacijama teorije kaosa. (To još uopće nema veze s 2012.)


Drugi primjer reduciranosti je moguće vidjeti u memorandumu kojeg je ne-profitna oranizacija Orion (http://www.theorionproject.org uputila predsjedniku Barack Obami i članovima Kongresa, prezentirajući im istinu o postojanju novih energetskih tehnologija, istraživanjima, ali i o vladinim i nevladinim organizacijama, koje te tehnologije već koriste: http://www.theorionproject.org/Energy.pdf
Evo što “Orion projekt” organizacija trži:

"Molimo Vas da:
  • istražitete nove tehnologije
  • osigurate odmah financijsku potporu za istraživanje i razvoj praktičkih energetskih rješenja na temelju tih novih iskoraka
  • izdate Predsjedničku “Izvršnu naredbu” kojom oslobađate te znanstvenike od nelegalnih restrikcija u ime nacionalne sigurnosti, koje su im nametnute
  • izdate Predsjedničku “Izvršnu naredbu” kojom će se osigurati suradnja DOE i drugih agencija pri financiranju i otpuštanju tih tehnologija.
Identificirali smo niz ključnih vladinih i od vlade financiranih korporacijskih projekata, koje već posjeuju te tehnologije”. (stranica 2 od 27). ……

U taj memorandum uključeno i cijelo izvješće mišljenja izvan kutije o energiji:
http://www.theorionproject.org/en/documents/Outsidethebox-TedLoderPaper.pdf

Sjetite se samo kakva je bila reakcija naše znanosti, vlade i medija na nastup savjetnika predsjednika Obame, dr. Pavune, kada je govorio o takvim izvorima i kako je svijet zapravo već riješio problem čiste energije i antigravitacije.

A savjetnici Predsjednika i Vlade Hrvatske, pričaju stare priče, koje nisu ni na razini starih bajki, već obične gluposti, za koje su masno plaćeni. No nije ništa bolja situacija ni u HEP-u niti u Institutu za energetiku (takozvani atomski lobby), u čijim se studijama niti ne spominju novi energetski izvori 21. stoljeća. Njima je jedini izbor nuklearna energija i nešto malo vjetra jer se time dodatno unakazuje priroda.

No za njih je odlaganje nuklearnog otpada jednostavno pitanje, vjerojatno misle kao neki u članku na slijedećoj adresi http://www.alternet.org/story/148280/. “Dick Armey i njegova politička organizacijska grupa, FreedomWorks, radila je prekovremeno kako bi uvjerila one koji podržavaju čajanku (Tea Party) da investiraju u pokret s pristupom “zdravog razuma” glede prava država, striktnu konstitucionalizaciju i zaštitu Main street-a od Wall Street-a. Veze FreedomWorks-a s 'Velikom energijom' su duboke, međutim, svim svojim utjecajima i moćima su podržali grupu, koja je za Senat Utaha nehajno podržala kandidaturu Mike Lee-a, pristašu Stranke čajanke (Tea Party), koji je pokušao zakopati 1.600 tona europskog nuklearnog otpada u području koga neki zovu svojom suverenom državom. FreedomWorks i Lee, jednostavno rečeno, kapitalizirali su ljutnju Stranke čajanki za svoje vlastite interese”. Članak u cjelini razotkriva takvo djelovanje u ime politike, a za privatni profit nezavisno o posljedicama, tim više što  se radi o stranom otpadu i ne bi vjerovali na Indijanskom teritoriju. To naš narod kaže “jednim udarce dvije muhe”. Ma koja pokvarenost!

Craig Roberts piše o kolapsu Zapadnog morala – “The Collapse of Western Morality” http://www.globalresearch.ca/PrintArticle.php?articleId=21158, počinjući kako su ga mnogi upozoravali da Zapad nije nikada ni imao morala. Navodi niz primjera, no što je najgore svi oni ukazuju da je zapravo opasno biti na javnim mjestima, jer se nikada ne zna tko će vas ubiti, jer ste ili sumnjivi ili ste imali namjeru napasti prvi, pa se ubojica morao braniti. Mislite li da ćete naći svjedoke. I upravo je to moto tog članka, jer je kada je: “Vojnik Bradley Manning navodni izvor videa u kojem  se US vojnici u helikopteru i njihovi kontrolori udaljeni tisućama milja zabavljaju s joy stick-om, ubijajući predstavnike novina i afganistanske civile. Proklet zbog svoje moralne savjesti zbog koje je bio odbačen od svoje vlade i svoje vojske i uhićen zato što je poštovao zakon i prijavio ratni zločin američkom narodu.

Američki predstavnik Doma, Mike Rogers, naravno republikanac iz Michigena, je u potkomitetu Doma za terorizam zatražio smaknuće Manning-a. Prema US predstavniku Rogersu, je izvještavanje o američkom ratnom zloćinu, čin izdaje. Drugim riječima, poštivanje zakona znači “izdaju Amerike”. Nadalje Rodgers je rekao da se radi o potkopavanju američkih ratova “kulturom razotkrivanja” i da je to “ozbiljan i rastući problem”, koji se jedino može zaustaviti smaknućem Manning-a”.

Treba li tomu bilo kakav komentar? Stvarno civilizacija ubrzano propada, jer civilizaciji je upravo moral odnosno poštenje jedini preostali temelj, na kojem bi se možda mogla izgraditi nova. No ubojice svih vrsta više ne prezaju pred ničim, braneći se newtonijanskom doktrinom da jači i prilagođeniji evoluiraju (opstaju). Koje li zablude? To će, nadam se uskoro sami iskusiti.

Evo još jednog primjera civilizacijske propasti, koju će prouzročiti pohlepa. U članku “Smrtna opasnost od CT snimanja”, http://www.lef.org/magazine/mag2010/aug2010_Lethal-Danger-of-CT-Scans_01.htm. William Faloon u članku kaže: “Sve smo pokušali . . . počevši od obraćanja arogantnim liječnicima dajući im neoborivu dokumentaciju, kojom dokazujemo svoje stajalište. Odgovor je uvijek isti: vi ste “izvan svake pameti”, kada sugerirate da  medicinsko X-zračenje povećava rizik budućeg oboljenja od raka. Naša opozicija nije nikada podastrla podatke da je izlaganje zdravih stanica ionizirajućem zračenju sigurno. Jedamput su se oslonili na Komisiju za atomsku energiju, koja  je tvrdila da nema opasnosti od izloženosti zračenju u malim dozama”…. A kako se radi o unosnom poslu, vidi se po slijedećim iznesenim podacima:
“Rutinsko korištenje CT snimanja i drugih opasnih procedura slikanja X-zrakama je dosegla velike razmjere u prošla tri desetljeća. 1980 je napravljeno 3 milijuna CT snimanja. 2007, broj je povećan na približno 70 miljuna. …. Ironija je što ljudi svjesni važnosti zdravlja, često sami plaćaju CT snimanje cijelog tijela, nesvjesno eksponirajući cijelo tijelo visokim razinama radijacije koja mutira DNA gene!” Itd. Itd.

U kontekstu ubijanja vlastitog naroda, sjećamo se kako je završila ministrica zdravlja Poljske, koja je odbila cjepljenje protiv svinjske gripe – poginula je u avionskoj nesreći s cijelom poljskom vladom. Sada je Australija zabranila dječje cjepivo protiv gripe. “Stvarno iznenađuje to što su djeca imala napade grčenja još pred dva tjedna, no australska vlada ih je ignorirala, inzistirajući da je cjepivo sigurno, što je dovelo do daljnjeg cjepljenja beba. Dva tjedna kasnije, s desecima djece s pojavom napada grčenja (i tko zna koliko je tisuća na taj način povrijeđenoa da se ni ne zna), tajnik za zdravlje Australske zajednice naroda, profesor Jim Bishop je konačno objavio zabranu cjepiva”.

Odmah padaju pitanja: što je s odgovornošću, barem za ta dva tjedna kašnjenja s odlukom? Što će se dogoditi s prisilno cijepljenom djecom? Što će se profesoru dogoditi, na prvom avionskom letu? Itd.

A govori se o moralu civilizacije! No čini mi kako to više nije ni važno. Priroda, Gaia je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i prisilom nam pokazati kako smo međusobno povezani, a da civilizacijski moral ima iznad sebe prirodni moral totaliteta win-win odnošenja, pa će svi oni koji su se o njega ogriješili biti kažnjeni. Pitanje kako jer naše (ne)znanje ne pozna tako nešto (nije se nikada ranije dogodilo). No elita, odnosno profitno orijentirana civilizacija pozna samo moć novca. Pozna li stvarno?

Već smo spominjali zahtjev BRIC (Brazil, Rusija, Indija, Kina) grupe zemalja o ukidanju US $ kao svjetske obračunske valute. Izgledalo je kako se radi o pucnju u prazno. Ipak oni koji imaju stvarni uvid u situaciju, IMF, sada promišlja o akciji da se to promijeni (“Nakon napada na dolar ponovno se razmišlja o uvođenju jedne svjetske valute: (http://www.heise.de/tp/r4/artikel/33/33348/1.html) (iako je već dio posla obavljen kada je IMF počeo izdavati SDR-ove – specijalna prava vučenja, jer nije bilo dovoljno zlata, s kojim bi se branila valute neke od članica IMF-a (SDR trenutno ima strukturu 44% US$, 34% €, 11% Yen i 11% ₤). Kako su Rusija i Kina, donekle i Indija, počele mnogo ranije kupovati zlato (o čemu sam već ranije pisao), da bi dijelom financirale otkup američkih dugova, izgleda kako je u pitanju suverenitet Amerike i njen dolar. Jer zadnji prijedlog Kine i Rusije traži zamijenu dolara  IMF-ovim SDR-ovima, čime bi se na najbezbolniji način diverzificirala međunarodna podloga razmjene. Je li uopće moguće mirnim putom to provesti? Što to znači politički i ekonomski u geostrateškim razmjerima? Kolaps svjetske konomije raspadom svjetskog monetarnog sustava? Hoće li doći do sinergizma uvođenja besplatnih obnovljivih energija i monetarnog restrukturiranja?

Ostaje samo “Poziv na misao – poticajni uvod u filozofiju”, Simon Blackburn-a, AGM 2002., kako bi svatko od nas počeo sam istraživati i promišljati svoju budućnost. Vidjeli ste, kako u slučaju prirodne katastrofe, oni koji bi morali brinuti o ugroženim građanima, kažu kako to do sada nisu vidjeli, a njih nije zahvatila katastrofa. A sada promišljajte što bi bilo, da se dogodilo nešto strašnije - kada bi odgovorni možda prvo spašavali svoje glave.Cyber-raketa gađa Iran?

Internetom se širi galama ovog tjedna o špekulaciji vezanoj za Stuxnet, "novi probojni" kompjuterski crv, koji napada sustave industrijske kontrole. Ovako rečeno ne zvuči baš uzbuđujuće. No moguće je da je usmjeren na skup sustava industrijske kontrole, posebno, - onih unutar Iranskih nuklearnih pogona - su naveli jednog eksperta za sigurnost da nazove Stuxnet "cyber raketom", dizajniranom da odabere i razori određeni cilj. Njegova neuobičajena sofisticiranost, je u međuvremenu potaknula špekulacije da se radi o djelu dobro-financiranog tima, koji radi za pojedine države, a ne kao hakeri, koji pokušavaju ukrasti industrijske tajne ili izazvati probleme. To je onda vodilo sugestiji da bi iza toga mogao stajati Izrael, poznat po svojim visoko tehnološkim vještinama i duboke sumnje glede iranskog nuklearnog programa. No teško je reči koliko bi moglo biti istine u ovoj sočnoj teoriji.

Ovo su činjenice. Stuxnet se prvi put pojavio u lipnju, kada ga je identificirala bjeloruska siguronosna firma kao VirusBlokAda. Slijedećeg mjeseca je Siemens, njemači industrijski gigant, upozorio svoje klijente da su njihovi "sustavi upravljanja kontrolom i prikupljanjem podataka" (SCADA) ranjivi na taj crv. Posebno, on napada dio Siemens software-a, nazvanog WinCC, koji se izvodi na Microsoft Windowsima. Zbog siguronosnih razloga takvi sustavi obično nisu spojeni na Interenet. No Stuxnet se širi preko USB memorijskih stick-ova ili pogona diskova. Kada se takav inficirani stick uključi u kompjuter, Stuxnet software provjerava da li je WinCC aktivan. Ako je, pokušava se logirati i instalirati takovzani Backdoor kontrolni sustav (s nekontroliranim stražnjim ulazom) i kontaktira server u Maleziji za daljnje instrukcije. Ukoliko nemože pronaći kopiju WinCC osftware, traži druge USB uređaje, na koje se pokušava kopirati. Može se širiti širom lokalne mreže preko zajedničkih direktorija i print spooler-a. (Na slijedećoj adresi su 'krvavi' detalji). http://www.economist.com/blogs/babbage/2010/09/stuxnet_worm


Blog 26.09.2010.