home about articles store calendar resources archives media podcasts contact

                                                                                                   www.brucelipton.com  
   © Bruce H.Lipton, Ph.D.Bruce Lipton će primiti Goi nagradu za mir 2009.

Povjerenstvo za dodjelu Goi nagrade za mir će dodijeliti nagradu ove godina staničnom biologu Bruce H. Liptonu Ph.D. kao priznanje za njegov pionirski rad u području Nova biologija.

Godišnja Goi nagrada za mir odlikuje pojedince i organizacije u razlilitim područjima, koji su ostvarili izvanredne doprinose u realizaciji mirnog i harmoničnog svijeta za svekolikost života na Zemlji. Dr. Lipton će primiti nagradu tijekom ceremonije za vrijeme foruma 2009 Goi zaklade za mir, koji će se održati u Ginza Blossom dvorani u Tokiju 8.11.2009.

"Svojim istraživačkim i edukacijskim aktivnostima, Dr.Lipton je uveliko doprinjeo većem razumijevanju života i istinske prirode čovječanstva, osnažujući široke slojeve javnosti za preuzimanje kontrole nad vlastitim životima ako bi time postali odgovorni ko-kreatori harmonične planetarne budućnosti", kaže Hiroo Saionji, predsjednik Goi zaklade za mir.

Dr. Lipton je međunarodno priznati autoritet u premoštavanju znanosti i duhovnosti. Gostovao je u mnogim TV i radio show programima, a bio je i uvodni prezentator na mnogim nacionalnim i međunarodnim konferencijama.

Dr. Lipton je počeo svoju znanstvenu karijeru kao stanični biolog. Svoj Ph.D. stupanj je dobio na Sveučilištu u Virginiji, Charlottesvillu, prije pridruživanja Odjelu za anatomiju na Sveučilištu Wiscosin Medicinske škole 1973. Dr. Liptona je istraživao distrofiju mišića, proučavao primjenu kloniranih ljudskih matičnih stanica i fokusirao se na molekularne mehanizme koji kontroliraju ponašanje stanica. Dr. Lipton je s kolegom dr. Ed Schultzom razvio eksperimentalnu tehniku presađivanja tkiva, što su objavili u časopisu Science, a koja je zatim primijenjivana kao nova forma ljudskog genetičkog inžinjerstva.

1982. dr. Lipton počinje istraživanje principa kvantne fizike i mogućeg načina njihova integriranja u svoje razumijevanje staničnog sustava obrade informacija. Njegove su probojne studije o staničnoj membrani otkrile kako je taj vanjski sloj stanice organski homologan kompjuterskom chipu, staničnom ekvivalentu mozga. Njegovo je istraživanje u Školi medicine Stanford sveučilišta, između 1987. i 1992. razotkrilo da okolina, djelujući kroz membranu kontrolira ponašanje i fiziologiju stanice, uključujući i isključujući gene. Njegova su otkrića u suprotnosti prema utemeljenom stajalištu matice znanosti po kom geni kontroliraju život, te time su nagovijestili jedno od danas najvažnijih područja istraživanja, znanosti epigenetike. Dvije važne znanstvene publikacije, temeljem tih istraživanja, definiraju molekularnu grupu funkcija koje povezuju um i tijelo. Uslijedili su mnogi radovi drugih istraživačia koji su potvrdili njegove koncepte i ideje.

Autor Biologije vjerovanja, dr. Lipton se smatra vodećim znanstvenikom nove biologije.


www.postkvantnost.com

 Dobro došli!
Ako ste
prvi put na
ovom site-u
molim Vas
pročitajete
ovaj kratki
                pregled site-a.

              Pročitajte ovdje   Bruce H. Lipton Ph.D.
    - The New Biology-video:
      Where Mind & Matter meet
   
    - članci:
     * Um, rast i materija
     * Prigrlite nematerijalni
         svemir

     * Interview u Planeta
         Magazinu

     * Goi nagrada za mir
       
2009.
     *

NOVA KNJIGA

 
Hrvatsko izdanje
Biologija vjerovanja

 
 Teledisk d.o.o.