Pinealna žlijezda

http://www.bridgeofstars.co.uk/pineal-gland.htm                                      
 

PINEALNA ŽLIJEZDA: njena fiziologija i utjecaj na šamanska stanja


Pinealna žlijezda je grašak konusnog oblika, koja sjedi na svodu 3. ventrikule mozga, i pluta izravno iza korjena nosa (treća čakra) u malom jezeru cerebrospinalne tekućine. To je naš biološki sat a naziva se i prozorom mozga jer, kao i sve središnje sturkture na granici treće i četvrte vetrikule mozga, nema barijeru moždanoj krvi. Umjesto toga oslanja se na konstatno dovođenje krvi preko, uzmimo u obzir njenu vrlo malu veličinu, posebno bogate vaskularne mreže. Mnogo je godina smatrana ruvišnom kao i slijepo crijevo, no ta je teorija oštro napadnuta kao upitna, jer u skladu s beskrajnom mudrošću našeg tijela, pinealna žlijezda dobiva najbolju krv, mješavinu kisika i hranjivih tvari jedino još raspoloživa našim bubrezima! Djeluje kao prijemni mehanizam sa sposobnošću monitoriranja elektro-magnetskih polja i pomaže tijelu održavati uspravnost u prostoru. Sa svojim centralnim hormonom, MELATONINOM, pinealna žlijezda ne regulira samo cikluse budnosti i spavanja, kao i proces starenja, već izgleda djeluje i kao gospodarica žlijezda (sofia)*, orkestrirajući cijeli endokrini sustav tijela i time, govoreći s aspekta energija, čakra sustav. Vjerujem da je odgovorna i za šamanska stanja, vizije, kundalini, itd.


Jedinstvenost pinealne žlijezde je u tomu što je jedina u mozgu koja nema sebi simetričnog para. To je ujedno i prva žlijezda, koja se formira u fetusu, a može ju se razlikovati s tri tjedna. Kada naša životna sila ulazi u tijelo fetusa sa 7 tjedana, čime tog trenutka postajemo istinski čovjekom, ona prolazi pinealnom žlijezdom i pokreće prvu primordijalnu poplavu DMT-a (
N-DiMethylTryptamine). Kasnije, pri porodu, pinealna žlijezda otpušta više DMT-a. DMT također omogućava posredovanje prvotnih vrlo važnih iskustava dubokog meditiranja, šamanskih stanja svijesti, psihoza, kritičnih duševnih stanja i iskustava bliske smrti.


Pinealna žlijezda počinje otvrdnjivati s kalcificiranjem tkiva početkom sazrijevanja. Te se čudne kalcificirane  naslage između 3 - 5 mm nazivaju "moždanim pijeskom". U pinealnoj žlijezdi postoje asimetrični kristali, koji su 'piezoelektrički', što znači da stvaraju električki napon i pri tomu emitiraju  EM valove. Kada je osoba izložena EMP (elektro-magnetskom polju) kao što je ono Zemlje žlijezda vibrira, šaljući EM signale cijelom tijelu. Ako se pinealna žlijezda stimulira geomagnetski, ona proizvodi alkaloide slične biljnim psihodelicima. Bilo koja jaka promjena zemljinog EMP-a će proizvesti navalu psihodelika u našim tijelima, omogućavajući nam veću fizičku aktivnost u šamanskim stanjima (osjetljivost na zemlju/tlo). Na pinealnu žlijezdu utječu koherentna EM polja i mijenjaju njenu proizvodnju hormona, čak i kod izloženosti EMP-ima malih jačina. Zato što Zemlja ima najveći utjecaj među raznim silama na našu fiziologiju, smisleno je ugađanje naših stanica i mozga sa Zemljom. Svekoliki život pod ovojnicom zemaljskog vibracijskoh utjecaja se pokušava uskladiti s osnovnim frekvencijama (utrenirati se - entrainment) Zemlje. Sve naše stanice trajno mijenjaju energetsku mustru kako bi postigle harmoničku rezonanciju s referencijskim signalom Zemlje. Tijela su nam uistinu zadivljujuća i blisko ko-zavisna i o Zemlji i svim njenim žiteljima. Tijela su na čudesni organi fenomenalne kompleksnosti i vrlo impresivnih sposobnosti. Sastavljeni smo od više trilijuna molekula i svaka vibrira sa svojoj vlastitom inteligencijom uz svekoliku međupovezanost kao što je i naš svemir spojen i međusobno povezan. Odraz smo cjeline. Počinje se pojavljivati slika, koja objašnjava kako postižemo šamanska stanja mudrošću svojih tijela ugođenih sa Zemljom.

 

Tijekom iskustva šamanskog putovanja raste nam puls iako nam u isto vrijeme pada krvni tlak. To se isto događa tijekom pripreme tijela za umiranje. Kada životna sila napušta tijelo kroz pinealnu žlijezdu, počinje druga poplava DMT-a. Vjerujem da inicijalna stanja šamanskog putovanja repliciraju iskustvo bliske smrti i time poptiču otpuštanje DMT-a u mozak.     

 

NAPOMENA: Yagé ili ayahuasca, provareno takozvano 'vino smrti', koje se koristi kao 'duhovi biljaka' za induciranje šamanskih stanja, je praktički kemijski ekvivalent DMT-u u ljudima.


Vjerujem da šamansko djelovanje kombinirano s tehnikama disanja dovodi velike količine kisika i životne sile u krvotok i zbog izvrsne snabdjevenosti krvlju, pinealna žlijezda prima veliku stimulaciju od navale krvi s kisikom i pranom, što uzrokuje njeno razoniranje/vibriranje i time otpuštanje DMT-a, vlastitog moćnog psihodelika. Tradicija i činjenice govore da je pinealna žlijezda prolaz u dušu. Energetski vrtlog (spirala), mjesto sastanka psihe i uma, duše i tijela.


Pradavni ljudi su znali važnost pinealne žlijezde. Čarobnjak, Delores Aschcroft-Nowicki  kaže da je svečenik Heliopolisa, balzamer u starom Egiptu (oni su bili preteče današnjih patologa), komora zvijezda Isisa (Sveca svetaca) i Dvorane anubisa i Thotha nisu bili samo nazivi dani mitskim lokacijama već su to stvarno bila mjesta unutar živog mozga gdje su svećenici i svećenice putovali prema naučenom od bogova.

Slijedi opis Komore zvijezda Isisa svećenika Isisa u obredu Sastanka uma s umom:


"Hodnik je dugačak i uzak i sjajan kao unutrašnjost školjke izvučene iz dubine mora. Zastori koji čuvaju ulaz su od najmekše tkanine poput paučine, tako fine da izgledaju kao maglica na jezeru u zoru. Kako prolazim kroz zastore dolazim pred Bogove. Zidovi su srebrni i odbacuju blijedo srebrno svijetlo koje osvjetljava to sveto mjesto. Pod stopama mi je pješani mulj svetog Nila a svugdje oko sebe čujem srčani ritam Isisa. Gledajući ulazim u Komoru zvijezda Božice".
 

Rečeno izgleda značajno slično fizikalnom opisu pinealne žlijezde, koja leži duboko unutar glave, važnom linku sa svojim najdubljim sebstvo.

Tantričke tehnike pokušavaju proizvesti prosvijetljenje pomoću seksualne ekstaze. Otpuštanje DMT-a pinealne žlijezde može posredovati seksualnu ekstazu kao rezultat jakog fizičkog ili mentalnog napora, intenzivnih emocija i pneumocartharthisa (intenzivnog dinamičkog disanja). Poznata je pojava karakteristika psihodelika tijekom orgazma. Veza između svjesno budnog stanja i duboke šamanske svijesti je ekstremna sreća i zadovoljstvo (bliss/rapture), osjećaji pridruženi intenzivnom seksusalnom zadovoljstvu.

 

NAPOMENA: Tajne seksualne tehnike šamanki još uvijek se prakticiraju u nekim ruralnim područjima Brazila, Meksika i Južne Amerike, koje uključuju tehnike disanja.

  • rani srednjovjekovni dokumenti i alkemijski tekstovi referenciraju 'palu' il izgubljenu Sofiju - alegorijski pojam za izgubljenu mudrost i nevinost čovječanstva. Sofija se također predstavlja bajkom "Uspavana ljepotica" u kojoj se princ mora mučno probijati opsnom prastarom šumom duhova kako bi došao do uspavane princeze, koja je spavala 100 godina u tornju i može se jedino probuditi poljupcem (dahom).

Molecular biology, 12.02. 2009.

Identificiran partner povezivanja s receptorom
Shamanski halucinogen kojeg proizvodi i tijelo, povezuje se receptorom živčanog sustava

Sophie L. Rovner

Halucinogenički spoj je nađen kod psihoaktivnog šmrkanja i u sakramentalnim čajevima korištenih u šamanskim ritualima urođenika Južne Amerike, što je pomoglo u razjašnjenju uloge receptora koga možemo pronači diljem živčanog sustava. Sigma-1 receptor je bio poznat zbog povezivanje mnogih sintetičkih spojeva, pa je izvorno bio krivo karakteriziran kao receptor opoidnih droga. No njegova je uloga u tijelu ostala nepoznata. Međutim, Arnold E. Ruoho sa Sveučilišta Wisconsin u Madisonu s kolegama je riješio dio misterija: otkrili su da je receptorov endogeni poveznik (ligand) N,N-dimethyltryptamine (DMT) (Science 2009, 323, 934).

DMT nije nađen samo u halucinogenim čajevima ili kod šmrkanja, već ga proizvode i enzimi u tijelu. Može ga se detektirati u ljudskom urinu, krvi i cerebrospinalnoj tekućini; u plućima sisavaca i mozgu glodavaca. Barem kod glodavaca, DMT razine rastu u stresnim uvjetima. Ruoho grupa je pronašla da DMT spriječava aktivnost natrijevih naponskih ionskih kanala, kada se poveže sa sigma-1 receptorima stanica.